15 Şubat 2012 Çarşamba

Orhan Gürel veKainat Barkan Pajonk'un sergisini paylaşmak istedim... Resim Sergisi, 11 Şubat - 2 Mart 2012-Bakraç Sanat galerisinde

yine çok sevdiğim bir suluboya ressamının Orhan Gürelin sergisini  ve yine çok sevdiğim ressamlardan Kainat Barkan Pajonk'un  sergisini  paylaşmak istedim...








Orhan GÜREL
1952 yılı Sivas doğumlu olan GÜREL'in resim merakı çocukluk yıllarında başlar.    Lise yıllarında Eşref ÜREN'in öğrecisi olup onun yakın ilgi ve teşviklerini görür.   Önceleri desen ve karikatür çalışmaları yapmış ve 1986 yılında suluboyayla tanışmıştır.   Suluboyanın büyüsü sanatçının bu tekniğe olan tutkusuna neden olmuştur.    Eserlerinde de suluboyanın saydam dokusu ve şiirselliği rahatlıkla yakalanabilir.   
Ülkemizin önde gelen suluboya ressamlarndan biri olan sanatçı aynı zamanda uzun yıllardır suluboyaya gönül vermiş birçok öğrenci yetiştirmiştir. Halen  Ankara'da birçok galeride ve atelyesinde öğrencileriyle suluboya çalışmaları yapmaktadır.   
Bugüne kadar çok sayıda karma sergiye ve sanat fuarlarına katılmış,  Londra'daki suluboya sanat fuarında eserlerinin tamamı önemli kolleksiyonerler tarafından alınmıştır.    Eserleri yurt içi ve başta ABD, İngiltere, ve Japonya da olmak üzere yurt dışında birçok önemli kolleksiyonda yer almaktadır.   
Sanatçı ayrıca bugüne kadar Ankara, İstanbul, Antalya, Mersin, Bodrum,Alaçatı ve Londrada, 48 kişisel sergi açmıştır.      










Kainat Barkan P.

   Sanatçı, Eskişehir`de doğdu. 1960 yılında İ.D.G.S.A Resim Bölümünden mezun oldu. Galeri hocası Halil Dikmen, atölye hocası Prof. Zeki Faik İzer`di. İstanbul Belediyesi Planlama Müdürlüğünde teknik eleman olarak çalışma hayatına atıldı. Daha sonra reklam ve dekor işleri ile ilgili bir atölye açtı. Beşiktaş Kız Lisesi ve Cibali Kız Orta okulu`nda resim ve sanat tarihi öğretmenliği yapan sanatçı, şehir tiyatrolarında realizatör, büyük firmalarda sanat danışmanı olarak vazife aldı. İlki 1960 yılında olmak üzere 52 kişisel resim sergi açtı. 1983 yılında Offenbach Main Novotel`de açtığı sergi gördüğü ilgi üzerine iki ay devam etti. Aynı yıl Frankfurt/Main`da Bark für Gemeinwirtschaft`ta 15. kişisel sergisini açtı ve Frankfurt/Main Kunstverin üyesi oldu. 1992 yılında Moskova Manege Sergi Salonunda Kişisel sergisini açtı ve 1996 Avusturya Kirchdorf yerleşim merkezinde "Kültür Hudutsuz" başlığı altında bir festivalde eserleri yer aldı. Yurtiçinde ve yurtdışında 600`ün üstünde karma sergi ve Devlet Resim Heykel sergilerine katıldı. Yurtdışında Almanya, İsviçre, Amerika, Japonya, Rusya, İtalya, İngiltere, Avusturya, Malezya`da ve New York`ta "Türk Evi"nde eserleri bulunmaktadır. Yurtiçindeki eserleri, İstanbul Resim Heykel Müzesi, Bolu Müzesi, Dışişleri Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, Turizm Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Akbank, Emekli Sandığı, Yaşar Bank, İş Bankası, Ziraat Bankası Umum Müdürlüğü, Pamukbank Umum Müdürlüğü, Emlak ve Kredi Bankası Umum Müdürlüğü, Halk Sigorta gibi resmi ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır.        

Ödüller
Bakraç Sanat    Galerisi © 2005
   Sinan Ercan Sokak    No:38 Öztor Sitesi B Blok Kozyatağı - İstanbul
   +90   216 362 18 26

2 yorum:

  1. Çok kaliteli çalışmalar,
    paylaşımınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Bu güzellikleri ve bilgileri bizimle paylaştığınız için teşekkürler ayrıca bloğuma hoşgeldiniz sevgiler.

    YanıtlaSil