2 Kasım 2010 Salı

BASİT BİR EV KAZASI--tam da tiyatro mevsimi gelmişken...


konu hep güncel,güzel bir oyun...tanıtım yazısı genel detayı veriyor,sevgiler...
BASİT BİR EV KAZASI
Mekan : Oyun Atölyesi Sahnesi

Haritada görmek için tıklayınız 
Tarih/Saat : 2 Kasım Salı, 20:30

22 Kasım Pazartesi, 20:30
Bilet : Tam 15 TL, indirimli 10 TL

Yazan : Murat İpek

Yöneten : Murat İpek

Oynayan : Günay Karacaoğlu

Eğer kocanız onbeş yıldır kapıdan hep aynı şekilde giriyor, hep aynı yere çantasını bırakıp klozet in kapağını onbeş yıldır açık bırakıp fermuarını koridorda çekiyorsa , hele birde evliliğinizi “ Eh! artık zamanıdır… “ diyerek yapmışsanız emin olun sizde ziyan ve zebil ( ! ) olmuş kadınlar kulubüne üyesiniz.
Aslında Songül, hepimiz kadar cesur, ama hepimiz kadar ürkek. O en az bizim kadar gerçekçiyken, Merzifon saat kulesinin dibinde romantik bir buluşma hayal edecek kadar da ayakları yerden kesik.
Doğal olarak aşksız bir hayatı yaşanmış saymayan Songül, savrulduğu Brezilya dizilerinden, bizi yazmaya çalıştığı romanın kıyılarında dolaştırıp, kara mizah bir kahkaha tufanına götürüyor. Onun kendini aşma serüveni aslında yaşadığımız toplumun kendini aşma serüveninden de çok da farklı değil.
Bu nedenle Songül hayatına bizim için komik bir pencere açarken, aşk romanında “ Genç ve güzel kadın kırılan gururunu ve onurunu bir kenara bırakıp Ispanyadan Merzifon a uzanan çileli dans hayatını düşündü. Hayal ettiklerini hatırladı ve kendi kendine dedi ki. “ Artık ben iyi ve muhteşem sevgililer hayal etmeyeceğim. Çünkü bu hayaller sonra hayalete dönüşüyor “ demeyide ihmal etmiyor.

http://www.nevarneyok.com/sanat/Tiyatro.aspx?Id=2002