9 Mayıs 2010 Pazar

Doğal Taşlar ve Yararları


Doğal taşların yararları bilimsel bir gerçeğe dayanmamakla birlikte, eski inanışlardan ve bugüne kadar kullananlardan ötürü çeşitli güçleri oldukları varsayılıyor. bir yararı lup olmadığını sanırım ancak kullanınca öğrenebileceğiz. Bu taşlarla ilgilenen kişiler genellikle taşın ancak tene temasıyla şifasını aktarabileceğini söylüyorlar ve taşın 1 gramdan az olmaması gerektiğini belirtiyorlar. alternatif tıpta da kullanılan taşların yararlarına gelince;

Ametist

Endoktrin ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği, kanı temizlediği ve enerji verdiği söyleniyor.Bilinç seviyelerini aktive etmesi ve yatıştırıcı etkisi de faydaları arasında.Meditasyonda etkili olarak kullanılan bir taş.Tepe chakra ilgili olduğu, migren ve akciğer hastalıklarına iyi geldiği ifade ediliyor.

Kuvars Kristali

Duygusal olarak dengeleyici etkisi olduğu söyleniyor.Beyin fonksiyonlarını uyarıyor ve dengeliyor.Kişinin çevresinde oluşan negatif enerjiyi yok ettiği gibi, pozitif enerji toplayarak aktive ediyor, biriktiriyor ve geçiriyor.Ayrıca tansiyonu düzenleyici olarak tanınıyor.Korunma, nazar, cep telefonunun ve bilgisayarın yaydığı radyasyondan etkilenmemek amacıyla da kullanılabildiği belirtiliyor.

Aventurin

Bu taş, hücre yenileyici ve gençlik verici etkilere sahip bir taş olarak biliniyor.Hayal kuranların taşı olarak da tanımlanıyor ve kişinin hayallerini gerçeğe taşımasında etkili oluyor.Yaşlılıkla savaşmakta etkili olduğu söyleniyor.Aventurin neşe saçıcı bir taş ve kullanımı ile hem kullanan kişiye hem de çevresine neşe duyguları getiriyor.Ayrıca kolesterol düşürücü etkili ve bağırsak , cilt problemleri ve miyoba karşı kullanılıyor.

Hematit

Kan dolaşımı düzeninin sağlıklı olmasına yardımcı oluyor.Enerji verici ve canlandırıcı etkisi olduğu söyleniyor.Cesaret veren Hematitin , kararsızlık çekenler için çok faydalı olduğu biliniyor.İskelet sistemi hastalıklarına iyi geliyor.

Pembe Kuvars

Negatif enerjilerden koruyucu ve sevgi duygularını artırıcı bir taş.Kullanan insanların çevrelerinde sevgi dolu bir ortam olmasına yardım ediyor.Korkuyu ve öfkeyi azaltarak sakinlik veriyor.Kan dolaşımına iyi gelen bir etkisi olduğu söyleniyor.

Akik

Uyum verici bir etkisi var ve kan dolaşımına yardımcı oluyor.Bereket amacıyla da kullanılıyor.Özellikle işadamlarının pantolon ceplerinde akik taşımasının maddi bereketi artıracağına inanılıyor.Kötü rüyalara ve nazara iyi geliyor ve grçeklerin farkına varılmasına yardım ettiği söyleniyor.

Obsidyen

Volkanik cam, olumsuz enerjiyi emiyor.Terapi gücü yüksek olduğu için vücut masajlarında kullanılıyor.Depresyona ve karamsarlığa iyi geliyor.Kaygıyı azaltrak bilinçaltındaki negatif duyguları temizliyor.Stresi azalttığı ve bağırsaklara iyi geldiği de biliniyor.

Sodalit

İçeriğinde soda ve kalsiyum var.Hücre, damarlar ve organizmayı etkiliyor.Hormonların düzenlediği, lenf aktivasyonu ile bağışıklık sistemini güçlendirdiği belirtiliyor.Kan basıncını düşürdüğü, kalbi ve zihinsel aktiviteleri desteklediği söyleniyor.Sezgileri artırıcı ve ilham verici etkisi var.Nazardan, negatif düşüncelerden koruduğuna inanılıyor.Sakinleştirici etkili bir taş ve baş ağrılarına iyi geliyor.

Turkuaz

Barışın ve ahengin taşı olan turkuaz, taşıyan kişilerin şifa yeteneklerini artırıyor.Tansiyon ve kalp hastalıklarına iyi geldiği belirtilen bu taşın, negatif enerjiyi ve nazarı önlediği biliniyor.Bağışıklık sistemine iyi geliyor.İletişimleri kolaylaştırıcı etkisi bulunuyor.Etkili konuşmaya ve şarkı söylemeye yardımcı oluyor.

Yeşim

Bolluğun sembolu olan yeşim taşının, safra kesesi ve böbrek rahatsızlıklarına iyi geldiği söyleniyor.Korku ve endişe duygularına iyi geldiği söyleniyor.Toksin maddelerinin vücuttan atılmasını sağlıyor.Denge ve şifa verici etkileri biliniyor.Adalet, cesaret ve mütevazılık verdiğine inanılıyor.

Jasper

Direnci artırıcı olarak biliniyor.

Agat (Agate)

Uzun ömrün ve mutluluğun simgesi.Tansiyon dengeliyici, öfkeyi ve siniri azalttığı yani günlük stresi attığı ifade ediliyor.

Aytaşı

Kramplara, bacak ağrılarına ve sırt ağrılarına iyi gelir. Sezgileri ve iletişimi kuvvetlendirir. Yıldızı düşük olanların taşıdır. Nazara karşı etkilidir.

Havlit

Dişler ve kemikler üzerinde olumlu etkileri vardır. Sanatsal duyarlılığı ve ifadeyi kuvvetlendirir. Huzur ve sakinlik verir.

18 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. ende kalsedon taşından yapılmış bir kolye aldım. düşünce gücünü arttırdığını ve insan ilişkilerinde pozitiflik yarattığını söyledi satan kişi. bakalım göreceğiz :)
    kalsedon da bu arada sanırım sadece eskişehir'de çıkarılıyormuş.taşın roma zamanında ihracatı kadıköy limanlarından yapıldığından ve kadıköy'ün eski adı kalkedon olduğundan taşın adı buradan geliyormuş.

    YanıtlaSil
  3. aventurin bana göre demekki,acaba gerçekten faydası olurmu denemek lazım,selincim sonucu bana mutlaka bildir ve kolyeni mutlu günlerde kullan.sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Bendede bagzi taşlar var ama ne olduğunu bilmiyorum

    YanıtlaSil