10 Nisan 2011 Pazar

Ananas mucizesi



Ananas mucizesi
Tropikal iklim kuşağında yetişen bir meyve olan ananas, boğaz ağrısından ödeme, hemoroidden selülite birçok sağlık probleminin giderilmesinde önemli rol oynuyor. Bu mucizevi meyveyle ilgili Avustralya'daki Queensland Tıbbi Araştırmalar Enstitüsü'nün yaptığı son çalışmalar, ananastaki bromelain enziminin kansere karşı etkili olabileceğini ortaya koydu. Hapı da üretilen ve kullanımı yaygınlaşan bu mucizevi meyvenin faydalarını Dr. Ender Saraç'a sorduk. İşte ananas mucizesi:




Öncelikle ananas alırken tombul olmasına dikkat edin. Mümkün olduğunca en genişi seçilmeli. Ananas ne kadar genişse yenilebilir kısmı da o kadar çok olur. Koyu yeşil yapraklı olmasına dikkat edin. çünkü taze olup olmadığını yapraklarına bakarak tespit edebilirsiniz.

İçinde barındırdığı lifler sayesinde kroner kalp rahatsızlıklarını azaltır.




vucudunuzdaki sodyum oranını azaltıp  yüksek tansiyon riskini azaltır.


sindirim sistemini güçlendirir.


iltihap önleyici olarak kabul edilir.


Bol miktarda C vitamini barındırır. C vitamini ise suda çözülebilen başlıca antioksidandır. Bu sayede vücudun suyla dolu olan bütün bölümlerine ve hücrelere saldıran serbest radikallerin saldırısından korur.


 
İçinde barındırdığı C vitamini sayesinde bağışıklık sistemi güçlenip düzgün çalışır. Kulak enfeksiyonlarına, soğuk algınlığına ve grip gibi rahatsızlıklarda oldukça etkilidir.


İçindeki doğal maddeler ödem gidermeye, ameliyat sonrası yaraları iyileştirmeye yardımcıdır


hemoroide iyi gelir.

Direkt olarak zayıflatıcı etkisi yoktur ancak şişlik ve ödemin giderilmesine yardımcı olduğu, hazmı kolaylaştırdığı için sağlıklı zayıflamaya yardımcı olur.

selülit tedavisi uygulamalarında diyete ve masaja yardımcı olarak kullanılır.

diyete yardımcıdır.



Ancak ananas hapı alırken günde 2 litre su ve yeşil çay içilmesinde fayda vardır.

http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/GaleriDetay.aspx?P=13&cid=45982&rid=4369