22 Ekim 2011 Cumartesi

daha çok kitap okumama yardımcı olan http://www.rafrafkitap.com'a teşekkürler...beni Gabriel Garcia Marquez'in-Mavi Köpeğin Gözleri ile buluşturduğu için...


sevgili arkadaşlarım yeni bir kitap sitesi olan http://www.rafrafkitap.com/dan bahsetmek istiyorum bir arkadaşım sayesinde tanıştığım bu güzel site sayesinde kitaba ulaşmam özelliklede oldukça indirimli ulaşmam,elemanlarının her türlü sorunuma ve arayışıma içtenlikle ve büyük bir samimiyetle cevap verip  ve istediğim kitaba ulaşmamda yardımcı olmaları sayesinde yeniden  kitap okumama sebep oldular...http://www.rafrafkitap.com'a üye olduğunuzda  veya  E-Posta ListesiE-Mail listesine katılarak yeni yayın ve etkinliklerinden haberdar olabiliyorsunuz..
 en güzel yanlarından biride kapıda ptt kargoya ödeme yapıyor olmamız vede kredi kartlarından birine taksit yapıyor olmaları..ayrıcada kitap fuarında bu yıl standları yokmuş ama çok cici kitap ayraçları dağıtacakları...bende merakla fuarda almayı umut ediyor,bekliyorum. 
     
    şimdi Gabriel Garcia Marquez'in ilk kitaplarından olan ve yeniden basılan  Mavi Köpeğin Gözleri  hakkında sitede yayınlanan bilgileri sizlerlede paylaşmak istiyorum..
  Yazar : Gabriel Garcia Marquez

Yayıncı : Can Yayınları

Satış Fiyatı : 9,50 TL

%158,08 TL

  Mavi Köpeğin Gözleri 
Açıklama : "Görünmez bir güneş omuzlarımızı ısıtmaya başladı. Ama güneşin varlığı bile ilgimizi çekmiyordu. Mesafe, zaman ve yön kavramımızı kaybetmiş halde orada, nerede olduğunu bilmediğimiz bir yerde oturduk. Yanımızdan birçok ses geçti. 'Çulluklar gözlerimizi oydu,' dedik. Seslerden biriyse şöyle dedi: 'Bunlar gazeteleri fazla ciddiye almışlar.' Sesler ortadan kayboldu. Bizse öylece, omuz omuza oturmaya devam ettik." Rüyalar, kazalar, pişmanlıklar, inanç, özlem ve ölüm... Büyülü gerçekliğin gizemli ve puslu atmosferlerle buluştuğu bu öykülerde Gabriel García Márquez, yatalak bir genç adam, kedisinin bedenine girmek isteyen bir kadın, evladının ölümünün yaraladığı bir anne, ikizi ölen bir kardeş, gözleri çulluklar tarafından oyulan üç adam, kurbanını sabırla bekleyen ölüm meleği gibi birbirinden çok farklı kurgusal ve mitolojik kahramanlara gönderme yapan kişiliklerin, bedensel ve düşünsel hassasiyet anlarını anlatıyor. Yazarın ilk eserlerini barındıran Mavi Köpeğin Gözleri, Márquez'in 1947-1955 yılları arasında yazdığı on iki öyküden oluşuyor. Kitap, tarzı, temaları, karakterleri ve bilhassa yazarın "Yüzyıllık Yalnızlık'a değişmem," dediği "Çullukların Gecesi" öyküsüyle bir Márquez şenliği. (Tanıtım Bülteninden)

Sayfa Sayısı : 128

Basım Tarihi : 2011-9

Çeviren : Emrah İmre

Kapak Türü : Karton

Kağıt Türü : 2. Hamur

Dili : Türkçe

Yazarın diğer ürünleri Benim Hüzünlü Orospularım Kırmızı Pazartesi İyi Kalpli Erendıra Bir Kayıp Denizci Kolera Günlerinde Aşk Yüzyıllık Yalnızlık Yaprak Fırtınası Başkan Babamızın Sonbaharı Labirentteki General Albaya Mektup Yazan Kimse Yok Can Yayınları diğer kitapları Gölge Hırsızı Akıl Çağı Kadınlar Okulu Kurtlar Labirentteki General Mutlu Ölüm Duvar Foucault Sarkacı Tersi ve Yüzü İyi Kalpli Erendıra Kategorideki diğer ürünler Gölge Hırsızı Eski Sevgili Bir Şehir Varmış Bir Şehir Yokmuş Kum Şeytanları Cincik İtiraf ve Ceza Cihangirde Kız Öpme Kuyruğu Korkunç Bir Gece Tepegözlerin Mağarasında