23 Şubat 2011 Çarşamba

değerli arkadaşım O.K.A. - MAVİ TUTKU beni ödüllendirmiş...


bu anlamlt ve değerli ödül için  O.K.A. - MAVİ TUTKU -http://benve-phonix.blogspot.com/  ya çok teşekkür ediyorum,bende bu güzel ödülü severek izlediğim tüm  blog arkadaşlarıma  göndermek istiyorum..hepimiz için güzel paylaşımların keyifle devamını diliyorum..

Necdet Kalay ( 1932)- (1984) -Resimlerini çok beğendiğim ressamlarımızdan











1932 yılında İstanbul'da doğan Necdet Kalay, ilk ve orta öğrenimini bu şehirde tamamlamıştır. İlk çalışmalarına heykel sanatçısı Faruk Morel ve ressam Şeref Akdik'ten ders alarak başlayan sanatçı, daha sonraki yıllarda İDGSA Resim Bölümü'nde eğitim görmüştür. 1954-1957 yılları arasında eğitim gördüğü Güzel Sanatlar Akademisi'nde pek çok otoriteden resimle birlikte sanat bilgisi dersleri de almış, böylece sanat kültürünü de geliştirmiştir.



Daha çok kendi kendisini geliştirdiği kabul edilen Necdet Kalay, ilk sergisini 1960 yılında İstanbul'da açmıştır. 1970'li yıllarla birlikte resim çalışmalarına yurt dışında devam etme kararı alan sanatçı, o dönemin en ünlü Türk ressamları arasına girmeyi de başarmıştır. Türkiye'deki özel koleksiyoncuların ilgisinin Türk ressamlarına yöneldiği o yıllarda; Necdet Kalay, son derece popüler bir ressam olarak pek çok resim satmıştır. Necdet Kalay'ın resimlerinde daha çok Anadolu peyzajının geniş fırça tuşlarıyla çalışıldığını görürüz. Onun resimlerinde görüntüyü ana çizgileriyle vermeyi amaçlayan bir özellik ve dekoratif yanı ağır basan bir anlayış ön plandadır. Sanatçı, 1984 yılında ölmüştür.

not:resimler ve biyografi netten alıntıdır.