28 Ekim 2010 Perşembe

CUMHURİYETİMİZİN 87.YILI HEPİMİZE KUTLU OLSUN -NİCE NİCE MUTLU CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARINA MİLLETCE

NOT:Her yıl olduğu gibi bu yılda inşallah 29 Ekim 2010 saat 19.00da Bağdat caddesindeyiz ailemle birlikte geleneksel fener alayına katılacağız...birçok Kadıköylü ve İstanbullu gibi kaçırmak istemediğimiz etkinliklerin başında gelir...


"Temeli büyük Türk Milletinin ve onun kahraman evlatlarından mürekkep büyük ordumuzun vicdanında akıl ve şuurunda kurulmuş olan Cumhuriyetimizin ve milletin ruhundan mülhem prensiplerimizin bir vücudun ortadan kaldırılması ile bozulabileceği fikrinde bulunanlar, çok zayıf dimağlı bedbahtlardır.


Bu gibi bedbahtların, Cumhuriyetin adalet ve kudret pençesinde layık oldukları muameleye maruz kalmaktan başka nasipleri olamaz. Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır. Ve Türk Milleti emniyet ve saadetinin kefili olan prensiplerle medeniyet yolunda, tereddütsüz yürümeğe devam edecektir."


(K. Atatürk, 29 Ekim 1923)

29. İstanbul Kitap Fuarı-30 Ekim-7Kasım 2010(bende gitmek için gün sayıyorum)

29. İSTANBUL KİTAP FUARI ETKİNLİK PROGRAMI AÇIKLANDI
30 Ekim 2010 Cumartesi günü kapılarını okurlarına yirmi dokuzuncu kez açmaya hazırlanan İstanbul Kitap Fuarı etkinlik programı belli oldu
Kuruluşumuz TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile 30 Ekim-7 Kasım 2010 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi- Büyükçekmece’de düzenlenecek olan 29. İstanbul Kitap Fuarı 550 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımı, yaklaşık 300 etkinlik ve yüzlerce imza ile kapılarını kitapseverlere açmaya hazırlanıyor. Bugünden itibaren yayınlanacak imza günleri ve etkinlik programına www.istanbulkitapfuari.com sitesinden ulaşılabilir.
Yeni Bir Etkinlik Dizisi Başlıyor-Hayatın Renkleri TÜYAP’ta Buluşuyor

Hafta içi günlerde alanında uzman konukların davet edileceği “ Hayatın Renkleri” kapsamında sağlık, yaşam, kişisel gelişim ve yemek kültürü üzerine renkli söyleşiler düzenlenecek.
İstanbul’u Yazmak

Ana teması “İstanbul’u Yazmak” olan kitap fuarı İstanbul’u yazan yazarları fuara davet ediyor. Bu kapsamda baba-kızın birlikte katılacağı söyleşiyle John Freely ve Maureen Freely ilk kez bir söyleşide bir araya gelmiş olacak.
Fuarda İstanbul’un kedilerine, sokaklarına Catherine Pinguet ile bakacak, Petros Markaris ile eski İstanbul’u ve polisiyeleri konuşacağız.
TÜYAP Çocuk Kulübü

Fuarın genç okurlarına yönelik etkinlikler TÜYAP Çocuk Kulübü bünyesinde devam ediyor. Yazarlarla söyleşi, resim ve atölye çalışmaları, tiyatro, müzikli oyunlar gibi 40 etkinlik gerçekleşecek
Onur Konuğu: İspanya Etkinlikleri

30 Ekim-2 Kasım 2010 tarihleri arasında Uluslararası Salon’da (5 nolu hol) gerçekleştirilecek Onur Ülke programı kapsamında İspanya’dan konuk yazarların katılımıyla söyleşiler, sergi, açılış ve kapanış konserleri yer alacak.

Öğrenci, öğretmen ve emeklilere girişin ücretsiz olduğu fuarın giriş bedeli 5tl’dir. Uluslararası Salon 30 Ekim-2 Kasım 2010 tarihlerinde 11.00-18.00 saatlerinde; 29. İstanbul Kitap Fuarı ve eş zamanlı düzenlenen 20. İstanbul Sanat Fuarı 30 Ekim-6 Kasım 2010 tarihlerinde 11.00-20.00 saatleri, kapanış günü 7 Kasım 2010 tarihinde ise 11.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.
TÜYAP A.Ş.
TÜYAP FUAR ve KONGRE MERKEZİ, E – 5 Karayolu, Gürpınar Kavşağı 34522 Büyükçekmece - İSTANBUL

Tel: 90 (212) 867 11 00 - Faks: 90 (212) 886 93 9

DÜNYAYI SEYRETMEK İÇİN BİR YER (gezi )

DÜNYAYI SEYRETMEK İÇİN BİR YER






Yayınevi : YAPI KREDİ YAYINLARI

Türü : ÖYKÜ

Yazar : ERTUĞ UÇAR

Ertuğ Uçar deniz fenerlerini sadece bir yalnızlık elçisi, romantik bir figür olarak değil, dünü bugünü ve yarınıyla, edebi bir disiplin içinde kalarak anlamlandırıyor, araştırmalarına dayalı ayrıntılı notlar eşliğinde, bu pek bilinmeyen, yüzü denize dönük varlıkların ışığını yakıp yarı kurgu / kurgu öyküleriyle menzili tarıyor. Dünyayı seyretmek için çok yükseğe tırmanmak gerekmiyor diye düşünür, dünyayı seyre koyulursun. Zamanın bizim dışımızda da akıp gittiği burada anlaşılır. Gün burada saatler olmasa bile döner. Zaman burada oluşur, buradan dağılır. Onu burada yakalamak, geri çevirmek, bir fırsatını bulup başka zamanlara süzülmek mümkündür. Yağmurun toprağa düştüğü, taşın kayanın arasından sızıp yeraltı yollarında birleşip ırmaklara karıştığı, ırmakların denize döküldüğü, deniz suyunun ısınıp buharlaştığı, bulut olduğu bu burunda görülebilir. Seyrettikçe korkmaya başlayabilirsin; korkma, altında uzanan: Dünya’dır.