13 Ekim 2010 Çarşamba

Bir mail, bir hayat------haydi türkiye...

  http://www.hurriyet.com.tr/dunya/16020993.asp?gid=373


Bir mail, bir hayat
Dünya İran'daki bu tutuklamaları izliyor



Dünya İran'da "recm" cezasına çarptırılan Sakine Aştiyani'yi konuşuyor. Dünyanın her yanından elektronik posta ve mektuplarla insan hakları çağrısı yapılıyor.
Siz de eğer insan haklarına aykırı her türlü uygulamaya son verilmesi ve Sakine'nin bu çağdışı cezadan kurtulmasını istiyorsanız adınızı soyadınızı yazın ve alttaki metni İran'daki yetkililere gönderin:


METNİ İRANLI YETKİLİLERE TÜRKÇE OLARAK GÖNDERMEK İÇİN


METNİ İRANLI YETKİLİLERE İNGİLİZCE OLARAK GÖNDERMEK İÇİN


İŞTE İRANLI YETKİLİLERE GÖNDERİLECEK METİN


Biz aşağıda imzası olanlar Sakine Aştiyani’nin maruz kaldığı haksız muamelenin farkındayız.
Sakine Aştiyani’nin hemen serbest bırakılmasını istiyoruz. İnsan haklarının bütün tanımlarını ihlal eden recm cezasının İran’da uygulanmasına bir son verilmesini talep ediyoruz.
“Zina” ile suçlananlar için her türlü idam, kırbaç ya da hapis cezası uygulamasının kaldırılmasını istiyoruz.
Aynı zamanda yetkililerin, Sajjad Kaderzade’nin, annesi Sakine Aştiyani’nin hayatına dair duyduğu kaygıyı dile getirdiği için taciz edilmesini önlemesini istiyoruz.
İran’ın Uluslararası İnsan Hakları Sözleşmesi’ne ve ilgili sözleşmelere taraf olmasına dayanarak, Ayetullah Ali Hamaney’den ve İran’ın liderlerinden taahhütlerinin getirdiği sorumlulukları üstlenmelerini, adaletsiz bir biçimde cezalandırılan bu kadını serbest bırakmalarını ve insan haklarına aykırı her türlü uygulamanın kaldırılması için mücadele etmelerini istiyoruz.
Dini ve siyasi inançlar konusunda ne fark olursa olsun, İran diğer ülkelerle birlikte temel insan haklarının ve insanlığın esaslarının hüküm süreceği bir dünya yaratmak için katkıda bulunmalıdır.
Taşlama barbarcadır… Ve durdurulmalıdır.