22 Ocak 2012 Pazar

Doğada Yapılan Yürüyüşler - Trekking & Hiking - doğa tutkunlarına güzel ve faydalı bir kitap




DOĞADA YAPILAN YÜRÜYÜŞLER



TREKKING & HIKING


Trekking özellikle, doğanın yakından görülerek, detaylı incelenerek, sürekli güç sarf edilerek, irade gösterilerek yapılan bir yürüyüş ve keşif aracı olduğu için, motorlu araçlarla yapılan doğa turlarına göre daha üstündür. En önemli özelliği de kişinin iradesini ve dayanıklılığını kuvvetlendirmesidir.
Şehir ve insan hayatının her açıdan gittikçe

kirlenmekte olduğu bir gerçektir. Günümüz insanları olarak da şöyle bir hayatımıza baktığımızda; şehrin boğuculuğu içinde bir hayat sürerek yaşamakta, sonuçta doğal güdülerimizden ve hislerimizden azar azar, yavaş yavaş uzaklaşmakta olduğumuzu görürüz. Ancak her ne kadar şehir içinde yaşasak da, yine de doğaya olan bir merak vardır içimizde. Doğaya çıkmak, doğanın dinginliğini ve temizliğini görmek insanın içyapısında hissedilen bir ferahlamaya neden olur ve bu tekrarlandıkça şehirden ruhen kopmalar ve kendi iç hissiyatına geri dönüşler başlar. İşte Trekking ya da doğa yürüyüşleri insana doğayı ve kendini keşfettiren, tanıtan ve öğreten bir eğiticidir. Doğa yürüyüşleri işte bu ihtiyaçlarımızı karşılamak için en güzel adımları sağlar bize.

Doğayı tanımaya başlamanın ilk ve kalıcı adımlarıdır. Sağlıklı olan herkese hitap eden bir yaşam şeklidir. Şehrin verdiği sıkıntıdan, yıpratıcılığından uzaklaşmak için önce temiz havaya, sonra da sessizliğe ve gizeme ihtiyacımız vardır. Bunu da insan yapısı ortamdan uzaklaşarak, doğaya giderek sağlayabiliriz.
Bu kitapta yürüyüş sporunun özelliklerini, ruhunu ve inceliklerini göreceksiniz.


Kutsal Zafer Şahin – Mayıs 2006

3 yorum:

  1. Bu güzel kitabı değerli yazarımız Kutsalın elinden imzalı olarak almak beni çok mutlu etti.Buradan kendisine tekrar teşekkür etmek istiyorum.Ayrıca Uzamn tv de doğada yaşam il ilgili verdiği güzel bilgiler içinde kutluyorum.

    YanıtlaSil
  2. canım,uzun bir süredir görüşemiyorduk,çok yararlı bir kitap en kısa zamanda edinmeliyim.arayı uzatmayalım...sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Doğada yürüyüş tam bir meditasyon.Bunu spor olarak yapmak çok başka bir boyut.Ne olursa olsun asla doğadan kopmamak gerek.Sevgiler.

    YanıtlaSil