4 Eylül 2011 Pazar

Leyla Gamsız & Hamit Görele Sanat Akmerkez’de 7, tüm sanatserleri bekliyor. 6 Temmuz – 12 Eylül 2011

Leyla Gamsız & Hamit Görele





“Sanat Akmerkez’de 7”, Yaz Boyunca Çağdaş Türk Resim Sanatının Önde Gelen İsimlerinden Leyla Gamsız ve Hamit Görele’nin Eserlerini Ağırlıyor.

Çağdaş Türk Sanat dünyasını sanatseverlerle buluşturan “Sanat Akmerkez’de 7” yeni bir serginin ev sahipliğini yapıyor. Leyla Gamsız ve Hamit Görele’nin birbirinden değerli 20 eserini Akmerkez çatısı altında bir araya getiren Sanat Akmerkez’de 7, tüm sanatseverleri bekliyor. 6 Temmuz – 12 Eylül 2011 tarihleri arasında açık kalacak olan yeni sergi, Tunca Sanat Galerisi işbirliği ile gerçekleştiriliyor.



1950 kuşağının önde gelen resim sanatçılarından biri olan Leyla Gamsız’ın, görsel olgunluk ve doğayı bilinç düzeyinde kavrama yeteneği, sanatını belirleyen başlıca ölçütler olarak göze çarpıyor. Resimlerinde Anadolu ve Avrupa desenlerini kendine özgü yorumuyla sentezleyen Leyla Gamsız, benimsediği sanat tarzı ile çağdaş Türk resim sanatının yenilikçi ressamlarından biri olarak tanınıyor.



Eserlerinde, tuvale aktardığı renk ve coşku zenginliğinin yanı sıra, resim sanatında dışavurumculuğun öncü sanatçılarından biri olan Hamit Görele, doğayı resmetmenin değil dönüştürmenin yollarını aradı. Görele’ye göre müzik, yaşamın vazgeçilmez bir parçasıdır, müzik matematiğe ve matematik de geometriye dayanır. Resimlerindeki soyut biçimlendirmeleri lirik üslubuyla harmanlayan ve bu şekilde doğadan soyuta geçerken geometriyi kullanan Hamit Görele, her zaman aykırı ve uzak bir duruşu olmasının yanı sıra resimlerine taşıdığı lirik tarzı ile Çağdaş Türk resim sanatının tarihi içinde yerini buldu.



“Sanat Akmerkez’de 7” etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Leyla Gamsız ve Hamit Görele” karma sergisi, 6 Temmuz – 12 Eylül tarihleri arasında Sanat Akmerkez’de Galerisi’nde sanatseverleri bekliyor.
Sanat Akmerkez’de

Adres : Nispetiye Cad. Akmerkez – Zemin Çarşı No: 206 – 207 Ulus, Etiler

Tel: 0212 282 01 70
Tarih : 06 Temmuz-12 Eylül 2011
http://www.bigglook.com/biggistanbul/kultur/aktv_detay.asp?aktv_id=64662&aa_id=6

not:Değerli sanatçımız Leyla Gamsız'ı 15 temmuz 2010 yılında kaybettik..onunla ilgili kısa bir anımı aktarmak istiyorum.sanırım 10 yıl kadar önceydi çok yakın arkadaşım(aynı zamanda atölye arkadaşım)Nilgün'le birlikte taksim-Elmadağda bir sergisini görmek,en önemliside bu kadar hanımefendi,asil ve mütevazi bir ressamımızı tanımave tanışma mutluluğunu yaşamıştık..bizlerinde resim yaptığımızı ve sanatla ilgili olduğumuzu duyunca ,Kızıltopraktaki evine davet etmiş ve son derece mütevazi bir tavırla daha bunlardan sayısız var demişti...maalesef ziyaretine gidemedik ...ama o asil ve mütevazi kişiliğide hiç unutmadım.inşallah daha sayısız olduğunu söylediği eserleri emin ellerde ,en iyi şekilde değerlendirilir...ölümü bile o kadar sade bir törende ve sessizd,iki,ancak onunla ilgili bir post hazırlamak istediğim zaman googelde görebildim...değerli sanatçılarımız  Leyla Gamsız'ıve Hamit Görele'yi rahmetle anıyor,eserlerinin onları asırlarca yaşatacağını biliyorum...



1 yorum: