24 Şubat 2011 Perşembe

Tasarım Parkı'nda “Tasarımda Kadınca Kodlar” Sergisi…



Tasarım Parkı'nda “Tasarımda Kadınca Kodlar” Sergisi…
Tasarım Parkı, sıra dışı tasarım etkinliklerine bir yenisini ekliyor. Dünya Kadınlar Günü’ne ithaf edilen “TASARIMDA KADINCA KODLAR SERGİSİ”; endüstriyel tasarımcı, içmimar, mimar, grafiker, moda tasarımcısı kadınların eserlerine ev sahipliği yapıyor.

Serginin, kadınların dünyadaki değeri, önemi ve yaşam haklarının konuşulduğu günde açılıyor olmasının, “Kadının tasarımdaki yerini ve önemini vurgulamak amaçlı” olduğunu belirten tasarımcı ve Tasarım Parkı kurucusu Nursema Öztürk; “Türk kadınları olarak tasarladığımız eserlerimizle dünya sahnesinde yer edinmeye başladık. Kadın kimliğimizi ön plana çıkarmadan, yaratıcılığımız ve zekamızla bu sahnede var olma mücadelesi veriyoruz. Bu sergi ile ‘Biz de buradayız ve üretiyoruz’ mesajımızı vurgulamak istedik” diyor.

İdealist kadınlardan oluşuyor…
Sergiye katılan kadın tasarımcılar eğitimli, vizyonu geniş, dünyaya açılmış ya da açılmaya çalışan, bildiklerini üniversitelerde öğrencileri ile paylaşan idealist kadınlar… Sergi katılımcıları arasında Gamze Güven , Oya Akman, Alev Ebuzziya, Aslı Kıyak, Bahar Korçan, Mehtap Obuz gibi isimler bulunuyor. 30 tasarımcının eserleri, iki ay süresince Yoğurtçu Parkı’nın tam karşısındaki Tasarım Parkı’nda sergilenecek.
Serginin küratörü, aynı zamanda Tasarım Parkı kurucusu tasarımcı Nursema Öztürk… Serginin danışma kurulunda ise Esin Benöz, Özlem Devrim, Umut Kart, İrem Toprakkaya, Oya Akman, Gamze Güven ve Yasemin Aksoy gibi alanlarında uzman kadınlar bulunuyor.

Haber: KADİR TOPRAKKAYA

http://www.kadikoylife.com/TASARM_PARKNDA__TASARMDA_KADNCA_KODLAR__SERGISI_/750

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder