3 Kasım 2010 Çarşamba

29.İstanbul kitap fuarı ve 20.İstanbul sanat fuarına gittim...fotoğraflar ve genel gözlemlerim..

l


31 ekim pazar günü heyecanla beklediğim kitap ve sanat fuarlarına gitmek için kalamış'tan yola çıktık ve 3
saate yakın bir sürede Beylikdüzündeki fuara ulaşabildik.hava çok güzel olduğu içinmi yoksa 3 günlük cumhuriyet bayramı tatilinin son günü olduğu içinmi bilemiyorum çok yoğun bir trafik vardı...
kitap fuarı heryıl olduğu gibi kalabalıktı,ama galiba her yıla göre daha kalabalıktı.bunun nedeni hem fuarın 2.günü hem pazar günü ve tatile rastlaması olabilir.böyle olması mutluluk ve ümit verici bir durum ama ben kendi adıma hafta içi gitmemin daha doğru olacağına karar verdim(inşallah önümüzdeki yıl)çünkü istediğim stand ,yazar ve kitaplara ulaşmakta,seçmekte ,incelemekte biraz zorluk çektim listemdeki kitapların çok az bir bölümünü alabildim(genelde%20 ,bazı standlarda daha fazla indirim olmasına rağmen)diğerlerini her zaman kitaplarımı aldığım kitapçıdan almaya karar verdim  ...kitap fuarındaki çocuk ve gençlerin varlığı,her kesimden insanların oluşturduğu kalabalık çok güzeldi.

sanst fuarı ise pazar,tatil ve de fuarın 2. günü olmasına rağmen oldukça tenhaydı:(  böyle olması da sanat ve sanatçılarımız adına biraz üzdü beni...4-5 saat süren fuar maceramızda seneye tekrar gelmek üzere sona erdi...

Kitap fuarından görüntüler...



























Sanat fuarından görüntüler...

















3 yorum:

  1. Kitap fuarına hiç gidemedim.İstanbulda bulunduğum zamana hiç denk gelmedi.Güzel karelerin ve verdiğin bilgiler ile gezmiş kadar oldum.Çok teşekkürler canım öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Aynıı gün bende ordaydım , çok eğlendim ...
    3 tane kitap aldım ; hatta 2 tanesi bitti.
    Can Dündar-Yüzyılın Aşkları
    Can Dündar-Yaveri Atatürkü anlatıyor
    Stella M. Trevez -Ben 50 Yaşındayım Oğlum 59 ( Reenkarnasyonla ilgili sürükleyici bir kitap)

    Haftaya pazar da kısmetse KARABİDİKİM ile orda olacağız...

    YanıtlaSil
  3. Gidemedim halen içimde, çok uzağa taşıdılar ha deyince gidilmiyor. Aslında çok değerli Turgut Özakman ve Cumhuriyet kitabına imza için gitmek çok önemli. Değerlerimizi kaybetmeden önce bıraktıkları esere imza almak için güzel bir fırsat. Teşekkürler fotoğraflar için, yine çok renkliymiş.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil