28 Ekim 2010 Perşembe

CUMHURİYETİMİZİN 87.YILI HEPİMİZE KUTLU OLSUN -NİCE NİCE MUTLU CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARINA MİLLETCE

NOT:Her yıl olduğu gibi bu yılda inşallah 29 Ekim 2010 saat 19.00da Bağdat caddesindeyiz ailemle birlikte geleneksel fener alayına katılacağız...birçok Kadıköylü ve İstanbullu gibi kaçırmak istemediğimiz etkinliklerin başında gelir...


"Temeli büyük Türk Milletinin ve onun kahraman evlatlarından mürekkep büyük ordumuzun vicdanında akıl ve şuurunda kurulmuş olan Cumhuriyetimizin ve milletin ruhundan mülhem prensiplerimizin bir vücudun ortadan kaldırılması ile bozulabileceği fikrinde bulunanlar, çok zayıf dimağlı bedbahtlardır.


Bu gibi bedbahtların, Cumhuriyetin adalet ve kudret pençesinde layık oldukları muameleye maruz kalmaktan başka nasipleri olamaz. Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır. Ve Türk Milleti emniyet ve saadetinin kefili olan prensiplerle medeniyet yolunda, tereddütsüz yürümeğe devam edecektir."


(K. Atatürk, 29 Ekim 1923)

2 yorum:

  1. geçmiş yıllarda istanbulda olmuştuk bir 29 ekimde ve o coşkuyu beraber yaşamışıtık.Bağdattan kadıköye kadar.bende aynı duyguları şimdide paylaşıyorum.29 ekim cumhuriyet bayramımız kutlu olsun.Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürkü saygıyla anıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun.Sana karşı mahçubum,ilk izleyicimlerimdensin ben ziyaretine çok geç geliyorum.Lütfen kusura bakma .Senin için bloğumda ödül var .Kabul edersen çok sevinirim.Artık sıkı takipteyim.Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil