Yenilebilir Boncuklar
Gönül Paksoy
Tasarımcı Gönül Paksoy'un yenilebilir boncuklarla yarattığı eserleri, size eşsiz bir dünyanın kapılarını aralayacak.
Türkiye'nin giysiden takıya kadar her alanda özgün tasarımlara imza atan tasarımcılarından Gönül Paksoy, bundan üç yıl önce İstanbul'da toplanan Uluslararası Boncuk Konferansı'nın açılış etkinliği olarak hazırladığı Yenilebilir Boncuklar sergisiyle konferansa katılanlar kadar yeme-içme ve sanat çevrelerinin hayranlığını kazanmıştı. Paksoy, Türkiye'nin zenginliklerine dikkat çekmek, insanlara çocukluklarında taktıkları kiraz küpelerini anımsatmak amacıyla hazırladığı koleksiyonunu genişletti ve bir kitap projesine dönüştürdü: Yenilebilir Boncuklar kitabında tadını hissedip kokusunu duyduğumuz 'boncuklara' farklı bir yorum getiren Paksoy, önsözünde bunun bir yemek kitabı olmadığını söylüyor ve ekliyor: "Mutfağın güzelliklerine farklı bir sunum... Bazen mitolojik bir öykü, bazen küçük bir anı, bazen muzip bir yorum, bazen hepimize yöneltilen bir soruyla birlikte sunduğum, bir tasarım kitabı." Kitabında nardan defneyaprağına, yaban mersininden midyeye kadar pek çok zarif ürüne yer veren Paksoy, bu ürünlerin çoğunu en doğal halleriyle birer takıya çevirmiş; bazılarını ise kurutarak, pişirerek, yani küçük dokunuşlarla 'incitmeden' yeniden yorumlamış. Takı olarak yorumlamadıklarına ise kitabın ikinci bölümünde yer vermiş. Bu bölüm Paksoy'un boncukların bir kısmıyla tasarladığı yemeklerin tariflerinden oluşuyor. Kitabıyla bu küçük ve zarif lezzetlere olan sevgisini dile getiren Gönül Paksoy'un yarattığı 'renkli dünyayı' keşfedin; her şey size olduğundan farklı görünecektir...
çok ilgimi çekti en kısa zamanda kitabı okumak istiyorum.teşekkürler ablacım
YanıtlaSilBizleri bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.İlk fırsatta alıp, okuyacağım.
YanıtlaSililgi çekecek bişe bu fikiri nereden aldığınızı öğrenebilirmiyiz... teşekkürler
YanıtlaSil