6 Mart 2010 Cumartesi

LOKUM EVDE YAPILIŞI


LOKUM

1 su bardağı şekeri ( 200 ml ) ve aynı bardakla 1/2 su bardağı suyu tencereye koyup ateşe alalım.
iyice kaynayıp yoğunlaşınca içine yarım nohut büyüklüğünde limon tuzu ekleyip karıştıralım.
ayrı bir yerde 2 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastasını 1/2 bardak su içinde eritelim
1/2 çay kaşığı krem tartarı ve içine istediğiniz renk gıda boyası azcık ve varsa sevdiğiniz bir aroma muz veya çilek gibi azcıkta ondan ekleyip nişastamızı karıştıralım...
sonra kaynayan şerbetten 2 kaşık alıp nişastamızı ılıklaştıralım...
sonra yavaş yavaş nişastamızı şerbete ekleyip koyulaşana dek pişirelim.
küçük bir kalıbın içine hindistan cevizi serpip karışımı üzerine dökelim...
üzerine tekrar hindistan cevizi serpip buzdolabında 1 gece iyice donuncayadek dek bekletelim...
resimdeki yeşil renkli olanlar antep fıstıklı sarı renkli olanlar muz aromalı lokumlardır...
not:bu tarif facebookta benimde üyesi olduğum'BUGÜN NE PİŞİRELİM'grubundan alıntıdır...

2 yorum:

  1. çok nefis ne güzel olur yumuşak yumuşak,ama biraz zahmetli

    YanıtlaSil
  2. canım, birtanem çok güzel ama yiyemediğim için denemek istemiyorum ellerine sağlık birtanem.

    YanıtlaSil