9 Temmuz 2010 Cuma

beykoz-öğümce köyü cam ocağı - http://www.camocagi.org/yeni/index.php eşimle birlikte gezip,kısada olsa bir cam etkinliğini izleme şansım oldu...mutlaka tekrar görmek istediğim ve herkese tavsiye ettiğim bir sanat kampı...



 cam ocağını ziyaretimizde eşimin çok sevdiği ve almak istediği çeşm-i bülbülüde almış olduk ve evin en güzel köşesinde yerini aldı,ziyaret edecekler için küçük bir not :gerçekten görülmeye ve (imkanı olanların)
 alınmaya değer dünyaca ünlü cam sanatı sanatçılarının eserleri de var... 


CAM OCAĞI

Camda Yeni Bir Soluk, Yeni Bir Marka

Uluslararası bir cam ve güzel sanatlar merkezi olan Cam Ocağı, el yapımı ürünleri, farklı çizgisi, özgün tasarımları ve deneyimli ustalardan oluşan kadrosu ile Türkiye’deki cam pazarına yeni bir soluk katıyor.

Eski çağlardan beri günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası olan cam, tüm şeffaflığı ve ışıltısıyla Cam Ocağı’nda yeniden can buluyor ve ateşle kumun birlikteliği bu yeni mekanda benzersiz tasarımlara dönüşüyor.

Türkiye’deki cam pazarına farklı bir renk katmayı ve stüdyo camcılığını geliştirmeyi amaçlayan Cam Ocağı’nın ürün yelpazesinde, dekoratif ve fonksiyonel ürünlerin yanı sıra yurtdışından gelen cam sanatçılarının ürettiği eserler de yer alıyor. Cam Ocağı, geleneksel yöntemlerin farklı bir şekilde yorumlandığı ürünlerin yanı sıra daha modern çizgiler taşıyan çağdaş tasarımlarıyla da cam pazarına farklı seçenekler sunuyor.

Cam Ocağı, Riva Deresi kıyısında kurulu, yeşillikler içinde cam ve sanat merkezidir.
Vizyon
Cam sevgisinin Türkiye’de ve dünyada yayılmasına katkıda bulunmak; bünyesinde çağdaş cam sanatından örneklerin de sergilendiği bir “Cam Müzesi”nin bulunduğu, dünya çapında “Cam Okulu” olarak gösterilen,
Türkiye’nin “Cam Sanatları Merkezi” olma

Misyon
Türkiye’de camın sanat dallarından biri olarak algılanmasını sağlamak, camın büyülü dünyasını 7'den 70'e herkese  sevdirmek için faaliyetlerde bulunmak

Atölye Çalışmaları
Cam Ocağı Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Cam Ocağı, farklı düzeydeki atölye programlarıyla cam sanatına ilgi duyanlara ve camla daha önce çalışmış olanlara, camın doğasını ve potansiyelini keşfedebilecekleri ve kendilerini geliştirebilecekleri özgür ve yaratıcı bir ortam sunuyor.
Program, camla ilgili teknik, malzeme ve teorik bilgileri içeriyor. Atölye programı kapsamında iki günlük, iki haftalık ve uzun dönemli atölye çalışmaları yer alıyor. Çalışmaların çoğu farklı tekniklere giriş niteliğinde ve hepsi uluslararası deneyime sahip cam sanatçıları ve ustaları tarafından veriliyor.

Türkiye’deki sanat ortamına yeni bir soluk katan Cam Ocağı’nda atölye çalışmalarına gelen katılımcılar, kendi alanlarında dünyaca tanınan sanatçılarla geçirdikleri iki hafta boyunca hem camın sunduğu imkanları keşfetme, hem de ilgilendikleri tekniği uygulayarak öğrenme şansına sahip oluyor. Farklı yaş ve meslekleri olan bu katılımcılar camın dünyasına yaptıkları yolculuk sırasında, sanatsal açıdan sınırsız imkanlar sunan bu malzemeyi daha yakından tanıyor.

CAM OCAĞI’NDA KULLANILAN TEKNİKLER
Boncuk Yapımı

Cam Üfleme

Emay(Mine)

Füzyon

Kalıpla Cam Şekillendirme

Lampworking (Alevle Çalışma)

Mixed Media (Karışık Malzeme)

Raku

Sıcak Döküm

Cam Boyama

Neon




 Art Clay

 .not:postta kullandığım fotoğrafların hepsi .org/yeni/indhttp.camocagi://wwwex.phpalınmıştır.maalesef makinemin pili bitmişti ve bu güzellikleri görüntüleyememiştim...inşallah bir dahaki gidişimde daha ayrıntılı fotolar çekip yayınlarım...

7 yorum:

  1. görmeyi ve izlemeyi çok istediğim bir sanat ne güzel düşünmüşsünüz bravvo sizlere.bende bir istanbula geldiğimde gitmek isterim.

    YanıtlaSil
  2. Meditasyon gibi olmalı yapılışını izlemek...

    YanıtlaSil
  3. bende cam boyama işi yapıyorum çok rahatlatıcı ve zevkli bu figürlerde çok güzel olmuş ara sıra giderim oraya esen kalın.

    YanıtlaSil
  4. ne kadar güzel cama şekil verip onu işlemek figürlerde çok hoşmuş gelince gidip görmek isterim bizlere bu güzellikleri tanıttığın için sanada çok teşekkürler ablacığım.

    YanıtlaSil
  5. ooo harika bunlar.çeşmi bülbülü güle güle kullanın ablacım.

    YanıtlaSil
  6. Çok değişik tasarımlar..Paylaşım için teşekkür ederim..Bir hafta önce İstanbuldaydım..aslında ziyaret edebilirdik..Sevgiyle kalın..

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Mehtap,
    Yurt dışından gelen misafirlerimi bugün nereye götüreyim diye düşünüyordum. Harika bir fikir, herhalde çok beğenecekleridr. İnşallah bugün açıktır.
    Paylaşımların için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil